La MaMa - Experimental Theatre Club New York u Rijeci.

The Great Jones Repertory Company legedarna je trupa što su je osnovali  Ellen Stewart, osnivačica kultnog newyorškog eksperimentalnog kazališta La MaMa, redatelj  Andrei Serban, i skladateljica Elizabeth Swados.


U sklopu ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći + eksperimentalno kazalište La MaMa iz New Yorka gostuje s izvedbom Pasolinijevog Pilada, a predstava će se održati u četvrtak 14.07. u 21:30 u Torpedu.

Pasolinijev Pilad, suvremena reinterpretacija odnosa Pilada i Oresta iz grčke mitologije i Orestije, poetična je i tragična meditacija o demokraciji, konzumerizmu i borbi za stvarne društvene promjene. Ritam i emocija Pasolinijeva teksta, u prijevodu Adama Paolozze i Coleen McPherson, pojačani su glazbom i pokretom ugrađenima u ovu predstavu Ivice Buljana i Great Jones Repertory Company, tvoreći totalni teatar pokreta, tekst, spektakla i glazbe.

The Great Jones Repertory Company legedarna je trupa što su je osnovali Ellen Stewart, osnivačica kultnog newyorškog eksperimentalnog kazališta La MaMa, redatelj  Andrei Serban, i skladateljica Elizabeth Swados.

Sudjeluju: Marko Mandić, Maura Donohue, Eugene the Poogene, Cary Gant, John Gutierrez,  Valois Mickens, Tunde Sho, Chris Wild, Mia Yoo, Perry Yung.