International Blind Dates u Rijeci.

International Blind Dates je osobni projekt naše EVS volonterke Andreee Diane Kristof koji će se održati u Rijeci tijekom listopada i studenog, u sklopu Time to Move kampanje Eurodeska.


International Blind Dates je projekt koji će se održati u Rijeci između 18.10. i 7.11.2016., a koji će omogućiti mladima da steknu nove prijatelje iz cijele Europe te da promoviraju svoju kulturu. 

Sudionici su Erasmus studenti koji trenutačno studiraju na riječkom Sveučilištu i mladi koji žive u Rijeci. Svaki strani student/ica imat će priliku upoznati jednu mladu osobu iz Rijeke i time dobiti bolji uvid u kulturu i život drugačiji od njegovog/njenog. 

Ako se želite prijaviti, ispunite ovaj formular do 28.10. i čekajte poziv naše volonterke Andreee, koja će vas spojiti s vašim parom. Spojevi će se održavati od 31.10. do 7.11.2016.

Ono što trebate znati je to da ćete definitivno upoznati simpatične ljude i pritom se dobro zabaviti. Naravno, za to je poželjno poznavanje engleskog jezika, no ne brinite - vaš engleski ne mora biti savršen. 

Svrha ovog projekta je pomaganje stranim studentima da se čim bolje uključe u zajednicu, upoznaju grad i hrvatsku kulturu te da se povežu s domaćim stanovništvom. Osim toga, cilj je i poticanje komunikacije i druženja između mladih koji dolaze iz različitih sredina i razvijanje svijesti o različitim pitanjima u svijetu. Također, ovo je odlična prilika za mlade lokalce da izađu iz svoje komfort zone i pričaju o svojim običajima i navikama.

Projekt promovira Erasmus+ programe i potiče mlade ljude da iskoriste različite prilike koje im nudi Europska unija., a osmislila ga je mlada volonterka iz Rumunjske, Andreea Diana Kristof, koja u Regionalnom info-centru za mlade Rijeka - UMKI volontira 8 mjeseci na projketu pod nazivom Happy Feet.