Kampanja Time to Move stigla Liku.

Kroz prezentaciju u neformalnom tonu i crtice iz života Nikole Tesle koji je živio u raznim gradovima diljem Europe, a koji je rođen baš u gospićkom kraju, mladi su informirani o mogućnostima za mobilnost koje nudi Europska Unija. 


Aktivnost Time to Move u Lici, jedna od aktivnosti u ovogodišnjoj Eurodeskovoj kampanji “Time to Move” posvećenoj mobilnosti mladih, održana je jučer, 19.10.2016. u Memorijalnom centru Nikola Tesla, u organizaciji Regionalnog info-centra za mlade Rijeka – UMKI, KIC-a Gospić i Info centra za mlade Gospić. 

Kroz prezentaciju u neformalnom tonu i crtice iz života Nikole Tesle koji je živio u raznim gradovima diljem Europe, a koji je rođen baš u gospićkom kraju, mladi su informirani o mogućnostima za mobilnost koje nudi Europska Unija. Prezentaciju je vodila Tamara Tokić iz Regionalnog info-centra za mlade Rijeka uz pomoć volonterke Andreee Diane Kristof (Rumunjska) i Katarina Kristofikova (Slovačka) koje u Regionalnom info centru za mlade Rijeka volontiraju na projektu „Happy Feet“ Europske volonterske službe, a koje su podijelile svoja iskustva volontiranja i mobilnosti u Hrvatskoj. 

Nikica Jelić, predsjednik Likovne udruge Lika koja je nositelj projekta Info centar za mlade Gospić, prezentirao je sudionicima buduće aktivnosti gospićkog Info centra.

Također, u kampanji Time to Move, sudjelovali su učenici Gimnazije Gospić pod vodstvom prof. Edite Klobučar iznoseći svoja iskustva iz Poljske i Sicilije koje su stekli sudjelujući na projektima razmjene mladih kroz program Erasmus+.

01-5.jpg02-5.jpg03-3.jpg04-2.jpg05-2.jpg06-2.jpg

Foto: Gs Press/Nikola Mraović