Spojevi na slijepo između lokalaca i stranaca u Rijeci.

Projekt volonterke Europske volonterske službe Andreee Diane Kristof, koji se odvijao u Rijeci u sklopu Time to Move kampanje, od 18.10. do 7.11.2016. jučer je priveden kraju društvenom večeri i Erasmus Pub Quizom u Klubu mladih Rijeka.


Za sudjelovanje na projektu prijavilo se ukupno 42 mladih ljudi, a na same "spojeve na slijepo" otišlo je 16 parova. Parovi su bili spajani prema interesima koje su navodili u prijavnici, bez obzira na spol i mjesto porijekla. Tako su na dejt s mladima iz Rijeke otišli mladi iz Italije, Rumunjske, Turske, Moldavije, Portugala, Francuske, Poljske, Španjolske, Finske i Estonije, u dobi od 20 do 30 godina. Većina sudionika, i domaćih i stranih, studenti su na riječkom Sveučilištu, dok neki već rade, a neki i volontiraju u sklopu Europske volonterske službe. 

Doživljaji sudionika "međunarodnih dejtova na slijepo" su svakakvi, ali svi su pozitivni. Iako su neki sudjelovali iz puke znatiželje, većina se u ovaj projekt upustila s ciljem da upozna i stekne prijatelje među mladima iz Rijeke, jer kako kažu, najbolji način za upoznati grad, ljude, običaje i kulturu upravo je kroz druženje s domaćinima. Višemjesečni boravak u Rijeci bilo bi šteta provesti samo s drugim Erasmus studentima bez upoznavanja mjesta, navika, ljudi i svih onih malih stvari koje čine jedan grad posebnim. 

Cilj ovog projekta bio je uključivanje stranih studenata i volontera u lokalnu zajednicu, povezivanje mladih iz Rijeke s mladima iz cijele Europe, razmjena iskustva, mišljenja, upoznavanje novih kultura i poticaj za sudjelovanje u mnogim mogućnostima koje za mobilnost nudi Europska unija kroz Erasmus+ programe

Projekt se odvijao unutar Time to Move kampanje Eurodeska, informacijske mreže Europske unije, koju je kao multiplikator Eurodeska u Rijeci provodio Regionalni info centar za mlade Rijeka. Kampanja se održava 3. godinu za redom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje. Projekt International Blind Dates osmislila je Andreea Diana Kristof iz Rumunjske, 23-godišnja volonterka Europske volonterske službe, koja u Rijeci, u Regionalnom info-centru za mlade volontira 9 mjeseci na projektu naziva Happy Feet.

Eurodeska u Rijeci provodio Regionalni info centar za mlade Rijeka. Kampanja se održava 3. godinu za redom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje. Projekt International Blind Dates osmislila je Andreea Diana Kristof iz Rumunjske, 23-godišnja volonterka Europske volonterske službe, koja u Rijeci, u Regionalnom info-centru za mlade volontira 9 mjeseci na projektu naziva Happy Feet.

daanamarijavladislava.jpgdaandelapatricia.jpgdaaniafilip.jpgdaclairealeks.jpgdaeleonorakatarina.jpgdaericmatea.jpgdahelenaivana.jpgdaivanaelisa.jpgdajuliadenis.jpgdamajamateusz.jpgdamarijavalentina.jpgdamateosorina.jpgdayigyttamara.jpg