Otvoren poziv za prijavu gradova za Europsku prijestolnicu mladih 2020..

Titula Europske prijestolnice mladih daje europskim gradovima mogućnost da prezentiraju višeslojni program tijekom godine dana koji ističe bogatstvo, raznolikost i zajednička obilježja europskog međugeneracijskog pristupa, kao i osnaživanje mladih diljem kontinenta. 


Europska prijestolnica mladih titula je koju dodjeljuje Europski forum mladih jednom europskom gradu na period od godinu dana, tijekom kojih je odabranom gradu omogućeno da predstavi svoj kulturni, društveni, politički i gospodarski život i razvoj vezan uz mlade. 

Naslov Europske prijestolnice mladih daje europskim gradovima mogućnost da prezentiraju višeslojni program tijekom godine dana koji ističe bogatstvo, raznolikost i zajednička obilježja europskog međugeneracijskog pristupa, kao i osnaživanje mladih diljem kontinenta. 

Sve općine iz zemalja članica Vijeća Europe su pozvane da se prijave na ovaj poziv.

Rokovi za prijavu su sljedeći:
  • 26.02.2017. (23:59 CET) za prijavu kratkih opisa projekata. Prijava sadrži i naknadu od 300 eura koja se uplaćuje Europskom forumu mladih prije isteka roka za prijavu.
  • 25.06.2017. (23:59 CET) za prijavu kompletnih prijava. Prijava sadrži i naknadu od 700 eura koja se uplaćuje Europskom forumu mladih prije isteka roka za prijavu.
  • 01.10.2017. (23:59 CET) za potpuno ažurirane prijave.