Otvoren Info centar za mlade u Gospiću.

Gospićki Info centar za mlade dio je Regionalnog info centra za mlade koji pokriva četiri županije. Mladi u Gospiću bi uz Info centar trebali postati aktivniji za preuzimanje važnije uloge u lokalnoj zajednici i društvenim promjenama.


U Kulturno informativnom centru Gospić jučer, 28. rujna 2016. otvoren je Info centar za mlade Gospić. Plod je to suradnje Likovne udruge Lika, Kulturno informativnog centra Gospić i Regionalnog info-centra za mlade Rijeka - UMKI.

Glavni nositelj projekata razvoja Info centra za mlade Gospić je Likovna udruga Lika, dok je Kulturno informativni centar Gospić dao infrastrukturu, a velika pomoć je iskustvo kolega iz Rijeke koji u Info centru u tom gradu rade od 2006. godine. Prva aktivnost koju će Info centar za mlade imati jest uključivanje u kampanju „Time to move“ koja će se u Gospiću provesti 19. listopada 2016. godine. Radi se o kampanji u sklopu Eurodeska koja za cilj ima informirati mlade o mogućnostima za mobilnost (Europska volonterska služba, razni Erasmus+ programi, studiranje, usavršavanje, zaposlenje u inozemstvu itd).

Gospićki Info centar za mlade dio je Regionalnog info centra za mlade koji pokriva četiri županije. Mladi u Gospiću bi uz Info centar trebali postati aktivniji za preuzimanje važnije uloge u lokalnoj zajednici i društvenim promjenama. Centar su zajedno otvorili Tamara Tokić iz Regionalnog info-centra za mlade Rijeka - UMKI, Nikica Jelić iz Likovne udruge Lika i zamjenica gospićkog gradonačelnika Marta Grgurić.

Foto: GsPress