Objavljen Vodič dobrih praksi na polju informiranja mladih nastao u sklopu projekta Youth Information Workers fit for Youth.

Vodič sadrži brojne metode i skup najboljih praksi rada s mladima iz čitave Europe te je vrijedan resurs za sve radnike u polju informiranja mladih.


Kao rezultat projekta strateškog partnerstva Youth Information Workers fit for Youth, Koalicije organizacija mladih i za mlade SEGA, Regionalnog info-centra za mlade Rijeka - UMKI i Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA), koji je započeo početkom listopada 2016., a trajao do konca ožujka 2017. godine, objavljen je Vodič dobrih praksi na polju informiranja mladih.

Cilj je ovoga vodiča pružiti znanje i resurse o metodama i tehnikama informiranja mladih, dajući uvid u razna iskustva i prakse centara za mlade Europe. Vodič sadrži brojne metode i skup najboljih praksi rada s mladima iz čitave Europe te je vrijedan resurs za sve radnike u polju informiranja mladih.

Vodič možete pronaći na poveznici i među publikacijama Regionalnog info-centra za mlade Rijeka - UMKI. 

Projekt Youth Information Workers fit for Youth financiran je od strane Erasmus + programa


Koalicija organizacija mladih i za mlade SEGA nacionalna je organizacija s kolektivnim članstvom koja radi na razvoju i primjeni politika za mlade u Makedoniji, kao i na povezivanju i osnaživanju mladih ljudi i njihovog općenitog položaja u društvu. SEGA je utemeljena 2004. godine kako bi doprinijela razvoju i primjeni makedonske Nacionalne strategije za mlade i time zadovoljila potrebe mladih u Makedoniji. 


Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) nezavisna je europska organizacija koja se sastoji od nacionalnih koordinacijskih tijela i mreža u polju informiranja mladih. Uloga ERYICA-e je poticati suradnju u području informiranja mladih, razvijati, podržavati i promicati opće kvalitete rada s mladima, kao i osigurati da se poštuju smjernice i principi Europske povelje o informiranju mladih. 


Regionalni info centar za mlade Rijeka - UMKI udruga je s 18-godišnjim iskustvom u osmišljavanju i provođenju projekata koji za cilj imaju unapređivanje ukupnog života mladih i prvi info centar za mlade u Hrvatskoj. UMKI provodi i promiče primjere dobrih praksi na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te radi na osvješćivanju i osnaživanju mladih za preuzimanje aktivne uloge u pozitivnim društvenim promjenama.