„Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ – Projekt Hrvatske škole Outward Bound u Malom Lošinju.

U sklopu projekta „Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ udruga Hrvatska škola Outward Bound, pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi programe prevencije nasilja temeljene na metodama iskustvenog učenja i doživljajne pedagogije među mladima i djelatnicima u odgojnim i dječjim domovima.


Projektom „Osnaživanjem mladih zajedno protiv nasilja“ Outward Bound u partnerstvu s 10 odgojnih i dječjih domova, te centara za odgoj i obrazovanje i centara za pružanje usluga u zajednici provodi programe prevencije nasilja za ovu ranjivu skupinu mladih i stručne djelatnike tj. njihove odgajatelje.

U partnerstvu s Odgojnim domom Mali Lošinj u utorak, 02.05.2017., proveden je jednodnevni Outward Bound program s odgojenicima na Čikatu i radionica s njihovima odgajateljima o Outward Bound metodama prevencije nasilja među mladima, a u pripremi je i osmodnevna pustolovina u srpnju ove godine za štićenike doma i njihove vršnjake iz domova iz cijele Hrvatske. 

„Korištenjem Outward Bound metoda iskustvenog učenja kroz aktivnosti u prirodi, polaznici osvještavaju važnost nenasilnog rješavanja sukoba i  razvoja tolerancije te razvijaju važne osobne i socijalne vještine, stavove i  pristupe,  potrebne za nenasilno i tolerantno socijalno okruženje“, izjavljuje Lana Novosel, voditeljica projekta. 
  
Hrvatska škola Outward Bound neprofitna je nevladina udruga koja se bavi programima iskustvenog učenja u prirodi prema Outward Bound metodi koja u svijetu postoji već 76 godina. Programi temeljeni na doživljajnoj pedagogiji izazovnim aktivnostima u prirodi, poput planinarenja i navigacije uz pomoć karte i kompasa, penjanja na stijenu, špiljarenja, kajakarenja i spavanja pod vedrim nebom, mlade vade iz njihove zone komfora i potiču ih da pomaknu vlastite granice i otkriju vlastite potencijale.

Više na: outwardbound.hr
Objavila: T.T.