Europska komisija otvorila je peto izdanje natječaja za nagradu Europske unije za inovatorice.

Tako su, primjerice, pobjednice iz 2017. stvorile inovacijski laboratorij koji okuplja znanstvenike i umjetnike te izumile prvi digitalni tablet-uređaj za slijepe korisnike. 


Nagradom se odaje priznanje poduzetnicama koje su svoje izvrsne inovacije uspješno plasirale na tržište. Prva nagrada iznosi 100.000 eura, druga 50.000 eura, a treća 30.000 eura. Dodijelit će se i posebna nagrada od 20.000 eura namijenjena najboljoj inovatorici u usponu.

Nagradom EU-a za inovatorice javno se odaje priznanje vrsnim inovatoricama te se druge žene potiče da slijede njihov primjer. Od početka natječaja vidjeli smo neka iznimna postignuća. Tako su, primjerice, pobjednice iz 2017. stvorile inovacijski laboratorij koji okuplja znanstvenike i umjetnike te izumile prvi digitalni tablet-uređaj za slijepe korisnike. Veselim se prilici da u novom izdanju natječaja saznam za brojne druge nove ideje i talente, rekao je povjerenik za istraživanje, znanost i inovacije Carlos Moedas.

Natječaj je otvoren ženama iz cijele EU i iz zemalja pridruženih programu Obzor 2020. koje su osnovale ili suosnovale poduzeće te koje su primile sredstva za istraživanje i inovacije iz javnih ili privatnih izvora.

Rok za prijavu: 15.11.2017.

Imena pobjednica bit će objavljena na Međunarodni dan žena 08.03.2018.

Izvor/foto: Europska komisija 
Objavila: T.T.