Nagrada Volonteri godine 2014..

undefined

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine proglasila je 5. prosinca Međunarodnim danom volontera te se povodom tog datuma širom svijeta organiziraju različite aktivnosti i manifestacije kojima se želi usmjeriti pozornost na važnost i značaj volonterstva u razvoju društva. Udruga SMART, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, obilježava taj dan, već osmu godinu za redom, dodjelom nagrade „Volonteri godine“. Nagrada je usmjerena na veću vidljivost i prepoznatost volontera, volonterki i volonterskog rada.

Uz nagradu pojedinkama i pojedincima, Udruga SMART dodjeljuje i nagradu za dobru praksu uključivanja volontera/ki, „Organizator volontiranja 2014“ s ciljem promocije dobrih i kvalitetnih volonterskih programa. Organizaciju može nominirati druga organizacija, lokalna/regionalna samouprava, pojedinci/ke ili organizacija može nominirati samu sebe.

Kao i ranijih godina po objavljenom javnom pozivu za nominaciju kandidata za volontere godine, tročlana komisija sastavljena od predstavnika Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i udruge SMART će odabrati 3 volontera s područja grada Rijeke i 3 s područja županije, kojima će biti uručene nagrade za njihov volonterski angažman tijekom 2014. godine te će predstavnice i predstavnici SMART-a odabrati najboljeg organizatora volontiranja.

Na kraju ovog članka će te pronaći detaljna uputstva za nominaciju i nominacijski obrasci. Pažljivo pročitajte uputstva, a nominacijski obrazac ispunite na računalu, što detaljnije, budući da je on osnova za odabir nagrađenih.

Nakon što popunite potrebne obrasce i ostale potrebne dokumente, morate ih dostaviti  na adresu: Udruga SMART, Blaža Polića 2/IV, 51 000 Rijeka. Rok je do 31. listopada 2014. do 15 sati bez obzira na način dostave (poštom, kuriskom službom ili osobno), u zatvorenoj kuverti, s naznakom Volonteri godine/Organizator volontiranja 2014. Nominacije pristigle nakon navedenog datuma/sata neće se uzimati u obzir.

Dokumenti u uputstva:

2014_detaljna uputstva_organizacija

2014_detaljnauputstva_volonteri

2014_nominacijskiobrazac_organizator

2014_nominacijskiobrazac_volonteri