Međunarodni dan mladih u Tunarici i Koromačnu.

Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju. 


L.A.E. XXI u suradnji sa Udrugom za mlade Alfa Albona organizira povodom Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza 2017. godine od 17:00 do 23:00 sata druženje mladih u kampu Alfa Albone u Tunarici

Program:
  • 17:00-19:00 čišćenje plaže i puta prema Koromačnu 
  • 19:00-20:00 izrada mandale od prirodnih materijala  
  • 20:00-21:30 opuštanje i druženje uz glazbu – DJ
  • 21:30-23:00 Film pod zvijezdama: Liberation Day* 
*film o kultnom slovenskom bendu Laibach koji je postao prvi rock sastav u povijesti koji je nastupio u zatvorenoj državi Sjevernoj Koreji.

Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju. 

Prvo službeno obilježavanje ovog dana zabilježeno je 2000. godine. Nastao je godinu dana prije, 1999. godine, kada su Ujedinjeni narodi prihvatili Rezoluciju 54/120.

Svake se godine Međunarodni dan mladih obilježava drugačijom tematikom. Ove godine Međunarodni dan mladih posvećen je obilježavanju doprinosa mladih u sprečavanju i transformaciji sukoba, podizanju svijesti o inkluziji, društvenoj pravdi i održivom miru.

Mladi, uključite su u obilježavanje i zajedno proslavite svoj dan! Sve aktivnosti su besplatne. 

Izvor/foto: L.A.E. XXI
Objavila: T.T.