Run of Heart - inkluzivna međunarodna utrka.

Inkluzivnim karakterom utrka potiče uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu, te oblikuje stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva. 


U subotu, 2. rujna 2017. u Jaškovu održat će se Run of Heart - inkluzivni međunarodni sportski događaj koji uključuje elementarne igre za djecu i nekoliko utrka različitih duljina.

Sudjelovati mogu svi od najranije vrtićke dobi nadalje te osobe s invaliditetom.

Djeca će se moći uključiti u elementarne igre za djecu koje će se provoditi u organizaciji Daria Maravića, predavača na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Osim sportskih događanja, posjetitelje očekuje niz zabavnih i edukativnih sadržaja.

Inkluzivnim karakterom utrka potiče uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu, te oblikuje stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva. Utrka ujedno ima i humanitarni karakter te će se prikupljenim sredstvima od uplate startnina nabaviti oprema za pružanje usluge rane intervencije za djecu s teškoćama u razvoju.

Za sudjelovanje je potrebno izvršiti prijavu. Klikom na dolje navedene linkove ispunite prijavni obrazac za elementarne igre za djecu ili neku od ponuđenih utrka:

ELEMENTARNE IGRE ZA DJECU // u 10:00 sati
U igre se mogu uključiti djeca godišta rođenja 2008.-2014. Uključivat će poligone prilagođene uzrastu djece pod vodstvom Darija Maravića, predavača na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a provodit će se uz podršku volontera studenata Kineziološkog fakulteta. 

DJEČJA UTRKA NA 800m // u 10:30 sati
U utrci mogu sudjelovati djeca godišta rođenja 2008.-2011. 

UTRKA ZA MLADE NA 2200m // u 10:45 sati
U utrci mogu sudjelovati mladi godišta rođenja 2004.-2007. Dionica utrke uljučuje asfaltnu i makadam podlogu.

RUN OF HEART–LIGHT na 2200m // u 11:00 sati
U utrci mogu sudjelovati osobe godišta rođenja 2004. i stariji. Dionica utrke uljučuje asfaltnu i makadam podlogu.

RUN OF HEART–TRAIL 5100m // u 11:00 sati
U utrci mogu sudjelovati osobe godišta rođenja 2003. i stariji. Dionica utrke uljučuje asfaltnu, makadam podlogu i šumski put. Kreće iz sela Jaškovo, te kroz šumski predio i Vusane vodi natrag u Jaškovo. Pruža priliku doživjeti živopisan brežuljkasti jaškovački krajolik. Ukoliko niste utrenirani trkač, možete se uljučiti i kao rekreativac ili planinar te ponuđenu dionicu odhodati. 

RUN OF HEART 10500m // u 11:00 sati
U utrci mogu sudjelovati osobe godišta rođenja 1999. i stariji. Dionica utrke uključuje asfaltnu podlogu uz prijelaze preko rijeke Dobre preko dva drvena mostića. Velik dio staze prolazi uz desnu i lijevu obalu Dobre, što sudionicima pruža mogućnost uživanja u slikovitom krajoliku uz puno zelenila. 

Svaki sudionik utrke plaća startninu u iznosu 20 kn, koja se uplaćuje kod registracije na sam dan utrke.

Svaki natjecatelj dobiva natjecateljski broj, tekućinu na okrijepnim stanicama, ručak nakon utrke i medalju za sudjelovanje.

Svi natjecatelji sudjeluju na vlastitu odgovornost. Za natjecatelje mlađe od 15 godina potrebna je pratnja roditelja ili staratelja.

Više informacija o utrci možete pronaći na ovom linku: http://bit.ly/2xs3BvW

Izvor/foto: Portal za mlade
Objavila: T.T.