(NE)Remont fest part 6 u Poreču.

(NE)Remont fest projekt je udruge Garažno Društvo koji se održava već šestu godinu, a okuplja poznatija imena alternativne glazbene scene te uz to stvara priliku za nastupe malih, neafirmiranih bendova s područja Hrvatske i šire. 


Udruga Garažno Društvo organizira (NE)Remont fest part 6 koji će se održati 09.09.2017. od 20:00 sati u staroj Školjci u Poreču. 

Na ovogodišnjem (NE)Remont festu nastupaju Krešo i Kisele Kiše (Rijeka), Officer Down (Rijeka), Arya (Umag) i Double Vision (Vrsar), a upad je 30 kn

(NE)Remont fest projekt je udruge Garažno Društvo koji se održava već šestu godinu, a okuplja poznatija imena alternativne glazbene scene te uz to stvara priliku za nastupe malih, neafirmiranih bendova s područja Hrvatske i šire. 

Krešo i Kisele Kiše 
Glazba koju ovaj bend svira svrstava se u punk/rock, sa zafrkantskim tekstovima “iz naroda”. Izdali su tri albuma: Još ti nije kasno (2009), Još ti nije jasno da ti nije kasno (2013) i U potrazi za bijelim zecom (2016), koji je snimljen u studiju HRT-a kao nagrada za pobjedu treće sezone festivala “HR demo klub”. Bend je dosad odsvirao preko stotinu koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, uključujući i koncert na zagrebačkoj Šalati kao podrška Hladnom pivu, na proslavi njihovog 25. rođendana.

Officer Down
Glazbeni opus benda Officer Down može se opisati kao dinamična mješavina ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk. Do velikih promjena u zvuku Officera dolazi kad u bend dolaze novi gitarist, bubnjar i pjevačica, čime vođen bend odlučuje preraditi gotovo sve svoje postojeće pjesme. Kao rezultat toga, 2011. godine izlazi demo prvijenac pod nazivom „Fušeri uzvraćaju udarac“. Iduća značajna godina bila je 2013., kada bend nakon prolaska dvije polufinalne večeri ulazi u finale HR demo kluba koji je održan u zagrebačkoj Tvornici. Godinu dana kasnije, 2014., bend se našao i u finalu HGF festivala u Vintage Industrial Baru.

Arya 
Arya umaški bend nastao 2015. godine, a koji iza sebe ima preko 20 koncerata. Publici su se predstavili s prvim singlom “From Inside” s demo albuma. Najveća čar koju ARYA pruža publici jest to da članovi imaju 17 i 18 godina, a rokaju kao da imaju godine i godine iskustva na glazbenoj sceni.

Objavila: T.T.