12. Ogulinski festival bajke: Bajka u novom ruhu.

Osim bogatog kulturnog programa, Ogulin nudi i razne turističke, izletničke i gastronomske užitke tijekom trajanja festivalskog programa, a za sve posjetitelje organiziran je i prijevoz vlakom iz Zagreba, Jastrearskog, Karlovca i Rijeke po promotivnim cijenama. 


U petak, 9. lipnja 2017. otvara se 12. ogulinski festival bajke koji će trajati do nedjelje 11. lipnja.

Svim posjetiteljima festivala omogućeno je da aktivno sudjeluju u programu kroz različite radionice - od radionica izrade bajkovite prirodne kozmetike, do izrade lutaka, odnosno nadnaravnih bića Ivane Brlić Mažuranić. Naći će se tu i kreativno-edukativnih radionica za djecu koje će ih potaknuti na stvaranje vlastitih bajki i dječjih igračaka.

Također, očekuje se i pripovijedanje hrvatskih narodnih bajki, ali i bajke svjetskih pisaca poput Hansa Christiana Andersena, japanske verzije Mačka u čizmama pod nazivom Tri čarolije koja će posjetiteljima biti ispripovijedana na stari japanski način pričanja priča, kamišibai

Važan dio festivala je i kazalište pa će se u samo tri dana prikazati deset predstava profesionalnih kazališta i sedam amaterskih. U ponudi će biti klaunsko-žonglerske predstave, lakrdijaški šou, putovanja na letećem tepihu prema Tunisu i Iranu, Grga Čvarak, Popaj i Oliva, nasukavanje broda na otoku Zlarinu, ljubomorni Grubač i još štošta.

Ulaz na sve predstave i većinu radionica je besplatan uz neke iznimke. Zbog povećanih materijalnih troškova, neki programi zahtijevaju minimalne kotizacije

Osim bogatog kulturnog programa, Ogulin nudi i razne turističke, izletničke i gastronomske užitke tijekom trajanja festivalskog programa, a za sve posjetitelje organiziran je i prijevoz vlakom iz Zagreba, Jastrearskog, Karlovca i Rijeke po promotivnim cijenama. 

Cijeli program nađite ovdje.

Više: Urbancult
Foto: Facebook
Objavila: T.T.