Predavanje Davora Rostuhara o ekspediciji na Južni pol.

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san? Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar odlučio se upustiti u veliki izazov, u veliko istraživanje koje će ga odvesti sve do samog kraja svijeta.


U četvrtak, 21.09.2017., u 20 sati, u velikoj dvorani KIC-a Gospić, održat će se multimedijalno predavanje Davora Rostuhara pod nazivom Usudi se sanjati.

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san? Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar odlučio se upustiti u veliki izazov, u veliko istraživanje koje će ga odvesti sve do samog kraja svijeta. Želi napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi, i nitko iz Hrvatske  – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km). 

Davor će hodati 50 dana na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja. Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

Davor je u posljednjih dva mjeseca pješice obišao 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i prikupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju. Cilj je bio skupiti 1200 km, istu udaljenost koju će proći na Antartici, što je i postigao 01.09. u Dubrovniku. Nakon toga nastavlja turneju po kontinentalnoj Hrvatskoj, ovaj put automobilom. 

U multimedijalnom predavanju Davor će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška...) za ovaj najveći putnički i ekspedicijski poduhvat u svom životu. Također pričat će o tome što čovjek sve treba napraviti kako bi ostvario svoj san. 

Na predavanje donosi Knjigu snova u koju možete upisati svoje snove na kojima radite ili želite raditi, poruke podrške i slično. Vaše poruke će mu služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije. 

Izvor/foto: KIC Gospić
Objavila: T.T.