STUDENT DAY FESTIVAL & CULTURE WEEK.

undefined

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Student Day Festivala u Rijeci će se od 26. do 28. svibnja održati kulturno-kreativni program s nizom aktivnosti objedinjenih pod nazivom Culture Week. 

Program započinje radionicom Slojevi pod vodstvom Nenada Robana te komičnom predstavom Mutikaša koja će biti izvedena u prostoru Omladinskog kulturnog centra Palach. Drugi dio programa pod nazivom Oživimo Križanićevu održava se nedaleko od riječkog Konta, poznatog gradskog okupljališta mladih, s ciljem revitalizacije jedne zapuštene, ali atraktivne ulice u centru Rijeke. Križanićeva ulica je zapravo natkriveni prolaz, popularno zvan “pasaž“, u kojem su se tijekom godina izmjenjivali razni trgovačko-ugostiteljski sadržaji.

“Oživljavanje“ Križanićeve započinje oslikavanjem murala kojim će riječki street artisti Šumski, Pekmez Med, Džedaj, Nindža Tiger, Ojo Magico i Tifani Rubi zajedno s vlasnicima galerija/ateljea ulici dati novi identitet.

Slijedi Dan otvorenih galerija/ateljea (umjetnici Petar Đakulović, Maja Vodanović, Alan Alebić, Tomica Grubiša, Morena Brnčić, Gea Golović, Bojan Hercigonja i dr.); u prostoru Kamov Petar Đakulović održat će radionicu litografije dok će na terasi rezidencije biti predstavljena eksperimentalna video instalacija The Sun Željka Baškovića.

Posjetitelji će moći na mini sajmu „Kupi, prodaj, oduzmi, dodaj“ kupiti rukotvorine kreativaca. Nije na odmet naglasiti da će cijeli program biti i glazbeno “začinjen“ zahvaljujući riječkim DJ-ima (DJ Bexx i DJ Pero Despero), kao i bandu Jonathan koji će za ovu priliku specijalno nastupiti u akustičnom izdanju, a zatim slijedi After party u klubu Život.

29. i 30. svibnja službeno započinje Student Day Festivala. Glavne zvijezde su svjetski poznati londonski dvojac SIGMA. Uz njih na glavnom Open air flooru nastupit će regionalna imena, među kojima su S.A.R.S, Let 3, Psihomodo pop, Hladno pivo, Pipschips & Videoclips te Gretta, a na KBS WareHouse Flooru u live act izdanju očekuju nas  Aril Brikha i Alexander Kowalski.

 Detaljan program radionica i nastupa bendova potražite na službenoj internet stranici festivala, te na fb eventu, te na Fb stranici.