InnoHPC radionica u Rijeci: Korištenje superračunala za razvoj inovacija.

Radionica je dio Interreg InnoHPC projekta čiji je cilj učiniti superračunalnu infrastrukturu dostupnijom malim i srednjim poduzećima kako bi se ubrzali razvoj i inovacije. 


U petak 29.09.2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, u zgradi sveučilišnih odjela (Radmile Matejčić 2), od 9:30 sati održat će se InnoHPC radionica u organizaciji Centra za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci

Radionicom je predviđeno pokazati korištenje superračunalnih aplikacija u svrhu industrijskog istraživanja i razvoja novih proizvoda. Zaposlenici Centra za napredno računanje i modeliranje u suradnji sa inženjerima iz Altaira demonstrirat će mogućnosti programskog paketa Hyperworks. Ova radionica bit će korisna inženjerima koji su zaposleni na poslovima istraživanja i razvoja te znanstvenom osoblju svečilišta.

Na ovom događanju predavači iz renomiranih inozemnih i domaćih tvrtki predstavit će i priče o uspjehu, odnosno primjere iz poslovanja gdje su uporabom superračunalne infrastrukture skratili vrijeme razvoja proizvoda ili usluge. 

Radionica je dio Interreg InnoHPC projekta čiji je cilj učiniti superračunalnu infrastrukturu dostupnijom malim i srednjim poduzećima kako bi se ubrzali razvoj i inovacije. 

U kasnijem stadiju projekta predviđen je i razvoj regionalnog HPC laboratorija za jednostavniji pristup superračunalnoj infrastrukturi. 

Ovom radionicom poduzetnici i svi zainteresirani sudionici saznati će prednosti i načine korištenja superračunala kao sredstva za razvoj inovacija. 

Dolazak na radionicu najavite na e-mail adresu cnrm@uniri.hr ili na broj telefona 051 584 810 najkasnije do 27.09.2017. 

Program događanja nađite ovdje,

Objavila: T.T.