Kampanja "Generation Awake" o potrošačkim navikama.

Tvoje odluke mogu promijeniti svijet!

Želiš li u potpunosti uživati u životu i pritom poštovati prirodu? Tada je Generation Awake prava stvar za tebe. Cilj je preispitati naše potrošačke navike i osvrnuti se na posljedice koje one imaju za prirodne resurse Zemlje. Ako si za Generation Awake tada znaš da svojim odlukama ne mijenjaš samo svoj svijet, već cijeli planet.

Kako? Život se sastoji od odluka, a svakodnevnim pametnim, ekološki prihvatljivim odlukama pozitivno utječeš na vlastiti život, ali i život svoje obitelji i prijatelja. Ponajprije, štediš novac i poboljšavaš svoj životni stil, a pritom pomažeš i gospodarstvu. Uz to, pametnijim potrošačkim odlukama pridonosiš tomu da tvoj grad, tvoja zemlja, Europa i cijeli planet postanu održiviji za sadašnje i buduće generacije.Zajedno možemo raditi na stvaranju društva u kojem znamo kako od manje potrebnih resursa dobiti više proizvoda, u kojem je kultura bacanja relikt prošlosti, u kojem je količina otpada smanjena na nulu, a svi proizvodi imaju vrijednost i moguće ih je ponovno upotrijebiti ili obraditi da budu kao novi.

Generation Awake kampanja je koju je Europska komisija pokrenula da bi istaknula što svatko od nas može učiniti u svakodnevnom životu da bi uštedio vodu, energiju i ostale prirodne resurse te smanjio količinu otpada. Uživaj na njihovim web-stranicama, a ako ti se sviđa što vidiš, podijeli vezu i poruku s članovima obitelji i prijateljima te im se pridruži i na servisu Facebook. 

Udruga Regionalni info centar za mlade Rijeka - UMKI pridružila se kampanji i poziva sve vas da ju također podržite i promovirate među djecom i mladima.