6. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Austrija, a posjetitelje očekuje više od 40 izlagača koji će predstaviti preko 14.000 stipendija.


Institut za razvoj obrazovanja organizira 6. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci, koji će se održati 19.10.2017. na Sveučilištu u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, od 10.00 do 16.00 sati. 

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Austrija, a posjetitelje očekuje više od 40 izlagača koji će predstaviti preko 14.000 stipendija.

Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji Sajma moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Najveći dio novih stipendija, njih čak 7.600, odnosi se na stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje će iste predstaviti na Sajmu. MZO je osiguralo 4.600 dodatnih socijalno-ekonomskih stipendija godišnje te prvi put najmanje 3.000 STEM stipendija godišnje za studij u Hrvatskoj.

I ove godine, učenici i studenti moći će posjetiti Riječki kutak, koji je od prošle godine sastavni dio riječkog Sajma. Radi se o posebno, vizualno istaknutom i centralno smještenom izlagačkom dijelu Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama i studijskim programima koje dodjeljuju glavni partner Sajma, Sveučilište u Rijeci, te donatori Sajma, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Na Sajmu će svoje stipendije i programe stipendiranja predstaviti i izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Sudjelovat će više od 40 izlagača iz Hrvatske i čak 12 zemalja Europe i Sjeverne Amerike: Austrija, SAD, Njemačka, Francuska, Kanada, Italija, Norveška, Danska, Nizozemska, Slovenija, Švicarska te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Izvor/foto: Moja Rijeka 
Objavila: T.T.