U DJEČJEM DOMU TIĆ POČINJU NOVI PROGRAMI.

U Dječjem domu "Tić" sljedećeg tjedna započinju dva programa: ciklus od 5 radionica pod nazivom "Ja mama i tata - zajedno dva sata!" te "Škola za razvedene roditelje".


Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje "dobrog roditeljstva" Tić organizira programe potpore roditeljima u vidu škola za roditelje te tematskih radionica i predavanja.

 • ...i naše potrebe (18. veljače 2014.)
 • ...zadovoljni u obitelji (25. veljače 2014.)
 • ...učimo razgovarati (04. ožujka 2014.)
 • ...vježbamo opuštanje (11. ožujka 2014.)
 • ...zajedno u igri (18. ožujka 2014.)
 • o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
 • utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
 • prepoznavanje i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
 • razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
 • upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
 • upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina
 • konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.
Sudjelovanje je za polaznike svih programa besplatno. Obzirom da je broj sudionika ograničen pa se zainteresirani mole da se na vrijeme prijave u Dječjem domu Tić na broj telefona 215 - 670.

Dječji dom Tić 

U utorak, 18. veljače započet će ciklus od pet radionica za roditelje i djecu pod nazivom "Ja, mama i tata - zajedno dva sata". Radionice su namijenjene djeci predškolskog i nižeg školskog uzrasta i članovima njihove uže obitelji (roditelj/i, skrbnici). Na istima će se roditeljima pružiti informacije, znanja, vještine i podrška u ispunjavanju njihove roditeljske uloge, a poseban naglasak će biti na pozitivnoj interakciji i kvalitetnom vremenu roditelja i djeteta. Svaki susret će biti usmjeren na jedno od važnih područja roditeljstva, a zainteresirani roditelji će moći sudjelovati u svim radionicama ili nekim odabranim. Sve radionice održavati će se utorkom od 17.00 do 18.30 sati.

Teme radionica su: Ja mama i tata...

U četvrtak, 20. veljače započinje 15. ciklus "Škole za razvedene roditelje" - programa psihološke podrške razvedenim roditeljima.  Škola za razvedene roditelje je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje.Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:

 

Škola će se održavati u periodu od 20. veljače do 20. ožujka tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati. Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice. Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.