Prijavi se na osposobljavanje za radnog asistenta u projektu Priprema, pozor, radim!.

Želiš li raditi na projektima s mladima s teškoćama? Plivati, održavati eko vrt, jahati i izrađivati ukrasno uporabne predmete - javi se DIP-u!


Društvo za istraživanje i potporu provodi projekt Priprema, pozor, radim! kojem je cilj sprječavanje socijalne isključenosti mladih s teškoćama u razvoju (iz spektra autizma, ADHD i sl.), mladih s invaliditetom, mladih s intelektualnim teškoćama, poremećajima u ponašanju i dr. koji su izvan sustava obrazovanja, osposobljavanja i rada (U NEET situaciji).

Cilj je također oblikovati model zapošljavanja/rada mladih s invaliditetom i raznim drugim teškoćama u psihosocijalnom funkcioniranju uz podršku - osposobljavanjem radnih asistenata, najprije edukacijom u DIP-u, a zatim za sve zainteresirane i osposobljavanjem koje se upisuje u e-knjižicu, u Centru za obrazovanje odraslih Validus u Zagrebu

S Centrom za inkluzivne radne aktivnosti iz Zagreba na projektu će se razmijeniti iskustva, a provest će se i kampanja za stjecanje uvjeta za zapošljavanje/rad mladih s invaliditetom, unutar koje će DIP ispitati koji modeli zapošljavanja/rada osoba s invaliditetom postoje u RH. 

Pozivaju se mladi nezaposleni do 30 godina da se prijave na osposobljavanje koje će se provoditi tijekom ožujka/travnja 2018. Projekt se provodi u partnrstvu s Primorsko-goranskom županijom i Udrugom osoba s invliditetom Grada Opatije, te u suradnji s Centrom za inkluzivne radne aktivnosti iz Zagreba, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Za prijavu je potrebno poslati CV na info@dip.hr, nakon čega slijedi intervju, kako bi što prije započeli osposobljavanje. 

Pratite Facebook stranicu Društva za istraživanje i potporu i saznajte više. 

Izvor/foto: DIP Rijeka
Objavila: T. T.