RICZM zastupa interese mladih u izradi zdravstvenih i socijalnih prioriteta za PGŽ.

Zastupamo interese mladih u izradi zdravstvenih i socijalnih prioriteta za PGŽ

PGŽ

Na poziv Primorsko - goranske županije, Regionalni info centar za mlade Rijeka - UMKI, kao najrelevatnija udruga za mlade u Županiji, uključila se u radnu skupinu Tima za zdravlje i socijalno blagostanje PGŽ-a.

U srijedu, 29.01.2014, u prostorima Županije održan je sastanak Tima za zdravlje i socijalno blagostanje PGŽ-a. Sastanak je održan u cilju nastavka Konzensus konferencije (18.12.2013.), na kojoj su odabrani zdravstveni i socijalni prioriteti za PGŽ. Na sastanku je ukratko predstavljena prezentacija evaluacije Plana za zdravlje 2007.- 2012. (Darko Raspor).  U nastavku se govorilo o ulasku u drugi ciklus Plana za zdravlje i socijalno blagostanje, da se formiraju ekspertni timovi s odabirom timova po prioritetima i voditeljima prioriteta. 

Regionalni info-centar za mlade Rijeka-UMKI sudjeluje u izradi metodologije za socijalne prioritete, Mladi - socijalna i ekonomska uključenost, te je naša predstavnica ujedno i voditelj tima. Prvi sastanak radne skupine održao se u četvrtak, 06.02.2014. u prostorima Udruge. Na sastanku se raspravljalo o trenutnoj situaciji za navedeni prioritet te planiranje na osnovi evaluacijskih zaključaka i iste metodologije, sve u svrhu izrade novog Plana za zdravlje i socijalno blagostanje. 

Sudionici sastanka: Meri Toljanić-Mavrić (HZZ), Daniela Maras Vukušić (HZZ), Siniša Pucić (Prihvatilište za beskućnike Ruže svetog Franje), Zlata Jaška (Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ), Danijel Vasilj (Udruga Oaza), Dragica Bojka-Gergorić (CZSS Rijeka), Ana Dundović (Udruga Potencijal), Sanja Filipović (Udruga U.Z.O.R.), Tonka Milanović-Juretić (Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci), Slaven Hrvatin (PGŽ), Tijana Debelić (Ustanova „ASK“) i Romana Sanja Vladić (Udruga Regionalni info-centar za mlade Rijeka-UMKI).

undefined

Sastanak voditelja prioriteta Tima za zdravlje i socijalno blagostanje održat će se 12.02.2014. u 13 sati u prostorima Županije.

Ovim putem pozivamo sve mlade s interesom doprinosa izradi dokumenta da se sa svojim prijedlozima jave našoj kolegici, voditeljici Tima za mlade, Romani Sanji Vladić putem e-maila romana@umki.hr, telefona 320-777, mobitela: 099/3320-777.