Informatičke radionice Nonići surfaju u Labinu.

Projekt “Nonići surfaju” je osmišljen kako bi poboljšao kvalitetu života u lokalnoj zajednici za osobe starije životne dobi, ali i kako bi potaknuo međugeneracijsku solidarnost. 


Udruga za mlade Alfa Albona je otvorila prijave za 10 polaznika informatičkih radionica starije životne dobi (stariji od 55 godina) te za 10 mladih volontera koji će im na radionicama pomagati oko svladavanja informatičkih vještina. Radionice će se odvijati u listopadu i studenom, a pružit će korisnicima osnovna znanja iz informatike.

Ukupno će se održati 5 radionica i to:
  • Upoznavanje računala
  • Osnove daktilografije
  • Pretraživanje Interneta
  • Izrada e-maila
  • Skype

Prijave su otvorene do 24.09.2017., a prijaviti se možete na broj telefona: 
098 9660 698 ili na mail anatavic@gmail.com.

Nakon radionica, u mjesecu prosincu, bit će organizirana i plesna večer za sve zainteresirane na kojoj ćemo snimiti video koji će kasnije biti postavljen na Youtube kanal udruge.

Projekt “Nonići surfaju” je osmišljen kako bi poboljšao kvalitetu života u lokalnoj zajednici za osobe starije životne dobi, ali i kako bi potaknuo međugeneracijsku solidarnost

Financijski ga pomaže Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u iznosu od 9.468,75 kn iz Fonda gradova i općina: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale.

Izvor/foto: Alfa Albona
Objavila: T.T.