Europski dani medija za mlade 2017..

Ovogodišnje izdanje fokusirat će se na teme medijske pismenosti i rasta populizma.  


European Youth Press, mreža mladih u medijima, poziva mlade da se prijave i postanu dio grupe od 90 mladih novinara, koji će izvještavati iz Europskog parlamenta u Briselu tijekom Europskih dana medija za mlade 2017. Europski dani medija za mlade 2017. održat će se od 16. do 18.10.2017.

Mladi novinari, građani i rezidenti EU, iskusit će tri dana medijskih radionica, političkih diskusija, praktičnih medijskih produkcija i dobiti neprocjenjivi uvid u Europski parlament i međunarodni medijski milje

Sudionici će dobiti priliku doći u doticaj s visokopozicioniranim europskim političarima, profesionalnim novinarima i stručnjacima, te se uključiti u interkulturalnu razmjenu znanja kroz praktičnu medijsku produkciju

Prilikom 10. godišnjice ovog događanja, svi sudionici imat će priliku osvojiti EYMD jubilarnu nagradu u nekoliko kategorija. 

Ovogodišnje izdanje fokusirat će se na teme medijske pismenosti i rasta populizma. Na to će se osvrnuti u radionicama s profesionalnim novinarima i stručnjacima te, tijekom panel rasprava, s članovima Europskog parlamenta, predstavnicima socijalno-političke sfere u Belgiji i drugim visokopozicioniranim gostima. 

Europski parlament sudionicima će pokriti troškove puta, odnosno nadoknaditi do 360 eura paušalnog iznosa zaposlenim novinarima ili do 180 eura paušalnog iznosa studentima novinarstva za pokrivanje troškova smještaja, obroka i lokalnog prijevoza. Za sudionike iz Brisela neće biti paušalne nadoknade ili nadoknade putnih troškova. 

Odabrani mladi novinari sami će sebi morati organizirati smještaj i prijevoz te dati potrebne dokumente Europskom parlamentu za nadoknadu troškova. 

Događanje će se odvijati na engleskom jeziku.

Rok za prijavu: 20.08.2017., 23:59 CET

Foto: ian dooley / Unsplash 
Objavila: T.T.