Roaming u EU: Facebook foto natječaj.

Od 15.06.2017. stanovnici zemalja Europske unije mogu koristiti svoje mobilne telefone (pozivi, SMS-ovi, mobilni podatci) dok putuju po drugim zemljama EU bez dodatnih naknada. To znači da je odsad moguće ostati u kontaktu s prijateljima, kolegama i obitelji tijekom putovanja, bez straha od visokih računa.


Kako bi obilježili kraj naplate roaminga za putnike u EU, Europska komisija otvorila je natječaj pod nazivom Roaming u EU Facebook natječaj. 

Pozivaju se svi stalni EU rezidenti da prijave do tri fotografije koje pokazuju kako oni koriste svoj mobilni telefon ili tablet bez roaming naknada tijekom svog putovanja po Europi. 

Kako?
Fotografije s kratkim objašnjenjem sudionici moraju poslati putem Messengera na Digital Single Market Facebook stranicu. One će tad biti uploadane u fotogaleriju natječaja, a prijavitelji moraju pozvati svoje prijatelje da "lajkaju" njihove fotografije. 

Pobjednici će biti odabrani na temelju broja "lajkova" u Facebook galeriji natječaja, odnosno oni sudionici natječaja s najvećim brojem lajkova 16.09.2017. u 00:01 CET.

Koje su nagrade?
Svaki pobjednik dobit će 2 Interrail karte u vrijednosti otprilike 330 eura, naslovljene na pobjednika za putovanje duž EU, bilo kojim vlakom. Vrsta karata koje će pobjednici dobiti su karte za odrasle, drugog razreda Global Ticketa koja omogućuje putovanje od 7 dana u periodu od mjesec dana. Pobjednici će morati odrediti datum svog putovanja, odnosno kada žele iskoristiti svoje karte, koje moraju biti iskorištene unutar 12 mjeseci od objave pobjednika. 

Rok za prijavu na natječaj: 15.09.2017.

Saznaj više na stranicama Europske komisije: http://bit.ly/2sE5VgH

Objavila: T.T.