Regionalni info –centar za mlade Rijeka donira KBC!.

KBC Rijeka donacija

Udruga Regionalni info centar Rijeka - UMKI jučer, 4. veljače u 11 sati  svečano je uručila donaciju 3 "tablet" računala Centru za hitnu medicinu Jedinice Sušak (KBC Rijeka).

Riječ je o donaciji 3 tablet računala koje je Udruga kupila od novaca iz društveno – poduzetničkih aktivnosti Udruge, dok je tvrtka In2 izradila vrlo složen operativni sustav koji omogućava medicinskim sestrama jednostavniji rad na terenu. Posebno osmišljen operativni sustav kojim su donirana tablet računala opremljena, omogućava medicinskim sestrama na terenu jednostavan pristup integriranim podacima i informacijama o pacijentima, rezultatima nalaza, raspoloživosti potrebnih lijekova, narudžbi pacijenata i dr., što će uvelike utjecati na povećanje kvalitete lječenja pacijenata.

Ova donacija jedna je od brojnih kojima Udruga pokazuje društvenu odgovornost u zajednici koju omogućuje kroz društveno poduzetništvo. Također, jedan je od načina na koji ukazujemo na važnost iskorištavanja potencijala tehnologije na povećavanje kvalitete života a naročito onima koji žive u prometno izoliranim dijelovima Županije.