Poziv svim studenticama i studentima, volonterkama i volonterima.

Volontirajte u program “Laboratorij životnih vještina prijatelji”. Družite se s djecom i mladima s poteškoćama u razvoju i drugim rizicima, i steknite stručne ključne kompetencije za cjeloživotno učenje.

Svatko tko zna koliko je važno imati socijalnu podršku može biti mentor/ica uz ovu edukaciju! Ovisno koliko imate slobodnog vremena i koje interese imate, možete se uključiti u različite aktivnosti s različitim intenzitetom.
Možete usrećiti mnogu djecu i mlade i to na različite načine. 

Možete postati:
1. volonteri/mentori - studenti, bilo kojeg studija: dugotrajno volontiranje, individualni i grupni rad sa štićenikom, jednom tjedno (od 1 do 3 sata) u paru, te najmanje jednom mjesečno u grupnim aktivnostima. 

2. pričuvni mentori/ volonteri - studenti koji su educirani za mentore, ali trenutno nemaju štidenika (volontiraju na grupnim aktivnostima, pridružuju se paru povremeno i sl.), volontiraju na drugim poslovima te sudjeluju u radu udruge na drugim projektima. Rad je najmanje jednom mjesečno na grupnim aktivnostima, po potrebi i volji više, zamjenjuju mentore kada oni odustanu ili ne mogu izvršavati preuzete obaveze. 

3. volonteri koji se priključuju na povremenim akcijama ili drugim projektima (poput istraživanja) i drugim aktivnostima (građanske akcije) u kojima sudjeluje udruga u partnerstvu s drugim udrugama.

Program provodi Društvo za istraživanje i potporu s partnerima: Regionalnim info centar za mlade Rijeka i Narodnim učilištem - ustanovom za obrazovanje i kulturu u Rijeci te u suradnji s tvrtkom BM PLAST, Udrugom za osobe s invaliditetom Grad Opatija i brojnim drugim suradnicima (Centar za socijalnu skrb, Graditeljska škola za industriju i obrt itd.)

Program financiraju: Ministarstvo socijalne politike i mladih, Primorsko goranska županija i Grad Rijeka.

Prijavu možete izvršiti na web stranici tako da popunite Prijavnicu za volontere , a informacije možete dobiti mailom na volonteri2016@gmail.com i telefonskim putem, nazovite ili pošaljite sms na tel. 091 455 0758 – “projekt Prijatelji”, iz udruge DIP će vas kontaktirati čim budu u mogućnosti.

Za više informacija obratite se na info@dip.hr ili na www.dip.hr.