Traže se nove tete i barbe pričalice djeci u bolnici na Kantridi.

Svake jeseni i proljeća Udruga „Portić“ upućuje poziv građanima da postanu dio projekta. Poseban poziv upućen je barbama pričalicama, kojih je malo, ali su izrazito omiljeni kod djece.


Započele su prijave za edukaciju novih teta i barba pričalica – volontera koji će u sklopu projekta “Pripovjedač/ica priča djeci za laku noć“ Udruge za promicanje dobrobiti djece “Portić” djeci hospitaliziranoj u Dječjoj bolnici Kantrida čitati izabrane priče.Tako će seminar za nove volontere biti održan u Rijeci 10., 11. i 12.10.2017., a prijavnicu zainteresirani mogu pronaći na ovoj poveznici i poslati na portic@udruga-portic.hr

U edukaciji sudjeluje i Gradska knjižnica Rijeka, čiji djelatnici, kazala je Verena Tibljaš, upoznaju volontere zašto i kako čitati djeci, ali im i omogućuje besplatno članstvo u knjižnici te posudbu većeg broja knjiga.

Projekt doprinosi ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece i to tako da educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici. Pričanje izabranih priča i bajki pomaže djeci u oslobađanju potisnutih i/ili neprihvaćenih emocija u svakodnevnom životu, a osobito u uvjetima njihove hospitalizacije. Osim toga, problemske slikovnice pomažu u rješavanju manjih problema jer slušajući i gledajući situacije u kojima su imaginarni junaci uspjeli prebroditi životne probleme, djeca uče kako se nositi s vlastitim problemima.

Inicijativu podržava Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Klinički bolnički centar Rijeka – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka i Filozofski i Učiteljski fakultet. Kao i prethodnih godina, tako je i ove godine projekt prepoznat i podržan od strane Ministarstva zdravstva.

Izvor/foto: Moja Rijeka 
Objavila: T.T.