SFeraKon traži novi vizual.

SFeraKon je najstarija i najuglednija konvencija ljubitelja znanstvene fantastike u jugoistočnoj Europi, koja nastavlja tradiciju Sajmova znanstvene fantastike od 1978. godine.


Društvo za znanstvenu fantastiku SFera raspisuje natječaj za izradu novog vizualnog identiteta znanstveno fantastične konvencije SFeraKon.

Zagrebački SFeraKon nije samo poseban po svojoj dugogodišnjoj tradiciji, već i po tome da je jedna od rijetkih manifestacija u Hrvatskoj koja se radi sasvim i u potpunosti volonterski, u skladu s pravilima fanovski vođenih konvencija u kakve spadaju znameniti Worldcon i njegova europska inačica, Eurocon. Kao i ostale konvencije te vrste u svijetu, SFeraKon okuplja sve ljubitelje žanra (SF, fantasy, nadnaravni horor, steampunk i dr.); od ljubitelja književnosti, filma te znanosti, do ljubitelja igara (RPG, video igara i LARP-a) i cosplaya.

Cilj natječaja je postići originalan i prepoznatljiv, te dugotrajan novi vizualni identitet SF konvencije SFeraKon. Rješenje natječaja treba sadržavati redizajn postojećeg vizualnog identiteta, koji obuhvaća:
  1. idejno rješenje logotipa SFeraKon (ako je logotip kreiran fontom s malim slovima, slova S, F i K prema tradiciji trebaju biti pisana velikim slovima)
  2. sustav boja i tipografije (dva fonta: akcentuirani i običan)
  3. opcionalno – slogan (na hrvatskom i engleskom)
Potrebno je ponuditi i prikaz rješenja elemenata vizualnog identiteta kroz praktičnu primjenu na:
  1. memorandumu veličine A4
  2. posjetnici
  3. facebook coveru ili web stranici
  4. primjeru plakata
Prilikom izrade rješenja važno je imati predodžbu da se logotip SFeraKona svake godine tiska na naslovnici sferakonske zbirke priča, na različitim pozadinama. Idejna rješenja će se ujedno koristiti i za sferakonske suvenire (majice, razglednice, magnetiće, šalice i sl.).

Odabrani umjetnik dobit će i 3.000 kn nagrade.

Natječaj je otvoren do 30.09.2017.

Više informacija: Sfera.hr
Izvor/foto: Alfa Albona
Objavila: T.T.